Slankediett - Omtaler og fakta

På nett finner du tusenvis av artikler om kosthold, mosjon og slankediett. I en serie artikler presenterer vi nå informasjon og tips om slanking som er hentet fra en rekke engelskspråklige nettsted og blogger. I denne artikkelen ser vi på tips om slankediett og vekttap gjennom kosthold.

Vi har brukt flere titalls timer på å lese slike artikler og det er mye rart man kommer over. Noe informasjon er direkte ubrukelig, men dersom du skal begynne på slankediett, vil du også finne mye nyttig info på slike nettsider. Kildehenvisninger finner du i del 1 av denne artikkelserien om slanking.

Sjekk vår omtale av denne gladnyheten

South Beach dietten
Dette er en diett som ble utviklet av Dr. Agatston i 1999. Den gang var formålet først og fremst å forebygge hjerteproblemer. Videre er dette en diett som har visse likhetstrekk med Dr. Atkins sin slankediett, da begge disse metodene for slanking fokuserer på karbohydrater. South Beach dietten er imidlertid ikke så ekstrem og den skiller mellom gode og dårlige karbohydrater. Videre er dette en slankediett som også skiller mellom godt og dårlig fett. Hver dag skal du spise tre sunne og balanserte måltider, samtidig som litt snacks er tillatt.

South Beach dietten er delt opp i tre faser og den første fasen er to uker med en meget streng slankediett. I denne perioden skal du oppnå forholdsvis stort vekttap, først og fremst gjennom nesten totalt å unngå karbohydrater. Fase to varer frem til du har nådd målet for din slanking og den innebærer en diett hvor gode karbohydrater gradvis introduseres i kostholdet. Fase tre går som du sikkert forstår ut på å opprettholde vekten gjennom en sunn og balansert slankediett.

Dette er slankekur med svært mange tilhengere og flere kjendiser har lykkes med slanking takket være South Beach dietten. Fordelene med denne slankekuren er blant annet at en forholdsvis stor andel lykkes med slanking, samt at du ikke behøver å trene. Som nevnt skal også denne slankekuren være god for hjertet og kolesterolnivået. Kritikere hevder at dette en slankediett som riktignok gir vekttap, men at det skyldes vanntap og ikke et reelt tap av kroppsvekt. Vi har ikke forutsettinger for å uttale oss om dette, men vi har i utgangspunktet større sans for en diett som dette, sett i forhold til mer ekstreme dietter som Cambridgekuren og Dr Atkins. Mulighetene til å lykkes med South Beach dietten fremstår som gode og realistiske og dette er i utgangspunktet en sunn slankediett. Les mer her

Beverly Hills Dietten
Dette er nok en slankediett som ikke er like kjent. Som navnet tilsier er det en skuespiller som står bak denne metoden for slanking og hennes navn er Judy Mazel. Frukt er et nøkkelord i Beverly Hills dietten, da det hevdes at frukt inneholder enzymer som vil gi raskere fettforbrenning. Dette må kunne klassifiseres som en forholdsvis ekstrem slankediett som skal følges i 35 dager. I løpet av den tiden skal du kunne oppnå et vekttap på nærmere 7 kilo. Det oppnår du gjennom kun å spise frukt de ti første dagene, for så gradvis å introdusere andre matvarer. Som nevnt en ganske så ekstrem diett. De uavhengige omtalene vi har funnet av Beverly Hills dietten er ganske så entydige. Dette er en slankediett som i stor grad bygger på udokumenterte påstander, samtidig som der er en usunn diett. Vi har ikke funnet noen seriøse nettsteder som anbefaler denne muligheten til slanking og dette er definitivt en slankediett du bør holde deg langt unna. Les mer her

90/10 dietten
Dette er en slankekur som vi ikke hadde noe kjennskap til før vi kom over den på flere amerikanske nettsteder. Ernæringsfysiolog Joy Bauer står bak denne muligheten til slanking som slett ikke virker så dum. Enkelt forklart er dette en slankediett som går ut på å spise 90 prosent sunn mat og 10 prosent av det du ønsker. Tanken er at en diett som også tillater noe usunn mat vil være lettere å følge. Spesielt dersom man skal oppnå varige endringer er dette et godt poeng. Mange mislykkes som kjent med slanking fordi de velger en ekstrem diett og så mister motivasjonen etter forholdsvis kort tid.

Joy Bauer har skrevet en bok om denne dietten og den kan du få kjøpt her. I den boken finner du blant annet forslag til menyer som er tilpasset forskjellige kaloribehov. Videre er dette en diett med stor fleksibilitet og etter hvert som du lærer deg å telle kalorier, samt størrelse på porsjoner, så skal du kunne tilpasse måltidene til dine ønsker. Vel å merke så lenge du ikke overstiger det "tillatte" antallet kalorier.

Fordelene med en slankediett som dette er åpenbare. Friheten til fremdeles å nyte usunne favoritter vil for mange øke muligheten til å lykkes med slanking. Spesielt for personer som sliter med å gjennomføre slankedietter av det mer ekstreme slaget, er dette definitivt et godt alternativ. Dette er da også en diett som får mye positiv omtale på nettsider, diskusjonsforum og lignende. Det som først og fremst kan være en bakdel med en fleksibel slankediett er at det kreves en del planlegging. Sammen med å telle kalorier er nemlig planlegging nødvendig for å kunne holde seg innenfor det tillatte inntaket av kalorier. Det er ikke vanskelig og heller ikke veldig tidkrevende, men for å lykkes med slanking gjennom 90/10 dietten må du være litt strukturert slik at du kan planlegge dine måltider. Les mer her. Her kan du lese om flere slankedietter.